Network Menu

Ordförande har ordet

Kära medlem,

dags för mitt sista månadsbrev. Jag vill återigen ta till tillfället i akt att tacka för detta året och för förtroendet. För oss börjar nu så sakta förberedelserna för hemflytt till sommaren. Som ni kanske har uppfattat på tidigare mejl och vår fb-sida har vi lite problem att hitta en ny styrelse. För att föreningen skall finnas kvar behöver vi en ordförande, en sekreterare och en kassör. Vi är en liten förening och har du några timmar över i månaden kontakta Monica Timm eller Ewa Muscari och anmäl ditt intresse!

Kick-off för SWEA Virginia Beach 2018 är den 20 Februari. Håll utkik i din brevlåda och på vår FB-sida för mer information. Vi bjuder på god mat, mingel och detta är ett utmärkt tillfälle att ses och fira vår fina lilla förening. (Kick-off är vårt nya alternativa namn på årsmöte, för på sätt och vis är det ju just vad våra årsmöten är – en kick-off för nya styrelsen & nya året.)

En kort uppdatering på vad som händer i regionen. Regionordförande kommer att avgå och vi har röstat om ny ordförande. Dock är resultatet ej ännu officiellt. Ordförande i North Carolina & Atlanta sitter kvar men i övrigt så är det nytt blod på ordförandeposterna. Sista helgen i September kommer man att ha regionmöte i Dallas tillsammans med mellersta Amerika. Man jobbar även med att samla & dela information om hur vi arbetar med julbasarerna. Telefonmöte om detta i mars där Monica, Anna eller Malin F kommer att deltaga.

Monica jobbar på med strukturen på hemsidan och inom kort kommer ni få ett lösenord så att ni alla kan logga in och läsa protokoll om ni är nyfikna på vad som diskuteras på våra styrelsemöten. Monica arbetar även med att lägga ut en pay-pal knapp där man kan gå in och förnya medlemskap. Kostnaden är även i år 45 usd, förutsatt att det finns en styrelse. Vi pratade om en eventuell sänkning för gamla medlemmar samt lägre avgift för helt nya medlemmar för 2019. Detta beslutas & diskuteras dock på kick-offen så kom dit ät & gör din röst hörd.

2017 har delvis varit ett omvälvande år för vår grupp. Jag tycker dock att vi alla skall vara stolta över det vi åstadkommit. Två större event, den populära filmfestivalen och en välbesökt julbasar. Utöver detta har vi umgåtts på luncher & filmkvällar, vi har bytt böcker & ätit våfflor, firat 6:e juni & midsommar, donerat böcker till barn, haft luciatåg och berättat om Sverige & bjudit på fika på Roper hemmet. Vi har börjat att använda våra FB-sidor lite mer för annonsering & kommunikation. Var stolta över detta & drivkraften som finns!

Återigen stort tack för förtroendet! Det finns saker jag kunde gjort bättre, saker som jag skulle prioriterat mer men också saker som jag gjorde riktigt bra under 2017. Jag på ett personligt plan lärt mig mycket och jag vill uppmana Dig medlem att göra Din stämma hörd. Inte bara nu på vår enkät utan löpande under året. Saknar ni något hör av Dig! Är något bra låt oss veta det! Tycker ni att vi borde göra något annorlunda, säg till osv.. Vi i styrelsen blir så glada över all feedback.

Lycka till & återigen tack för Ditt engagemang under 2017!

Lotta Bjuve – avgående ordförande SWEA Virginia Beach